BOKFÖRINGSSYSTEM

Att välja bokföringssystem

Det finns många bokföringssystem på den svenska marknaden. Vilket system som passar bäst beror på vad du som användare har för behov. Det kan också finnas enskilda frågor som är väldigt viktiga, arbetar du mot kommuner kan ett krav om att kunna skicka e-faktura sålla bland bokföringssysten.

Hur väljer man då? Är det inte så noga och du inte vill sköta det själv kan du prata med en redovisningskonsult och välja det som de känner sig trygga med. Är det mer noga och du är mån om en prisvärd lösning, eller en du kan växa med är det en bra idé att läsa på. En sida som granskar alla bokföringssystem kan vara en bra start för att få koll på vilka system som passar dig. När det gäller prisbilden är det ingen guide som på riktigt fått ihop en rättvisande bild, då det blir mycket äpplen och päron. Så vårt tips är att kolla de tre översta träffarna hos Bokforingssystem och sedan kolla vad det skulle kosta.

När du fått fram tre olika system som du tror kan passa in och fått känn på ungefär vad det skulle kunna kosta dig kan du ställa dig några frågor. Hur jobbigt är det det att byta igen? Det vill säga existerar någon inlåsningseffekt. Har du behov att växa med tjänsten? Ska du utomlands är det en bra idé att fakturor går att ha på annat språk än svenska. Om du ska göra bokföringen själv kan du också fundera på vad som händer om du inte längre är pepp på att utföra alla moment själv längre.

Vill du ha lite mer referenser kan du posta en tråd hos Företagande.se och fråga efter referenser och andras upplevelser. Det finns också många betyg på både App Store och Google Play.

När du har valt system kan du egentligen byta direkt. Att vänta till räkenskapsårets slut är inte särskilt viktigt längre, så det går fint att byta när det passar dig och den lösnignen du har idag.